عجیبترین معادن روباز جهان + تصاویر
معادن روباز (Open-pit mines) تکنیکی در زمینه استخراج سنگ یا فلزات و مواد معدنی دیگر از دل زمین به حساب میآید. مخصوصا زمانی که کانیها در نزدیکی سطح زمین قرار گرفته و گسترش زیادی دارند این شیوه بسیار کارآمد است. در ادامه این مطلب ما را همراهی کنید تا شما را با عجیبترین معادن روباز دنیا آشنا کنیم.
پیامد استفاده از این روش زخمهایی است که بر چهره زمین نشانده میشود. زخمهایی که متأسفانه راهی برای درمان آنها وجود ندارد. اما در عین حال همین آثار نیز شگفتی خود را دارند و باعث بهت و حیرت بسیاری میشوند.
معدن میرنی (Mirny)، روسیه
این معدن الماس در میرنی واقع در شرق سیبری قرار گرفته است و البته اکنون غیرفعال میباشد. این معدن بزرگترین معدن روباز الماس جهان و دومین گودال بزرگ حاصل از حفاری در جهان به شمار میآید. عمق آن در حدود ۵۲۵ متر و قطر آن حدود ۱۲۰۰ متر تخمین زده میشود. پرواز بر فراز این معدن برای هلیکوپترها ممنوع میباشد. این امر به دلیل حوادث متعددی است که به دنبال جریان هوای رو به پایین در قسمت فوقانی معدن رخ داده که در نهایت منجر به سقوط هلیکوپترها شده است.
معدن دره بینگام (Bingham)، آمریکا
این معدن روباز که در جنوب غربی شهر سالتلیک سیتی (Salt lake City) در ایالت یوتا قرار گرفته است به نام معدن مس کنیکات (Kennecott) نیز شناخته میشود. نام بینگام به نام دو برادری که برای اولین بار این ناحیه را کشف کردند اشاره دارد. این معدن بزرگترین و عمیقترین گودال حاصل از حفاری حال حاضر جهان میباشد. برآورد شده است که تقریبا ۹ کیلومتر عمق این معدن و ۴ کیلومتر پهنای آن است. در سال ۱۹۶۶ این معدن به عنوان اثر تاریخی، دیدنی و ملی این کشور به ثبت رسیده است.
معدن طلای کالگورلای(Kalgoorlie)، استرالیا
معدن کالگورلای که گاهی به نام معادن کال جنوبی نیز شناخته میشود بزرگترین معدن طلای روباز کشور استرالیا به شمار میآید. این معدن که شکل کشیدهای دارد تقریبا ۳.۵ کیلومتر امتداد، ۱.۵ کیلومتر پهنا و ۵۷۰ متر عمق آن میباشد. چنین ابعادی کافی است تا این معدن از فضا هم قابل رویت باشد.
گودال بزرگ (معدن کیمبرلی)، آفریقای جنوبی
این معدن که شامل یک معدن روباز و یک معدن زیرزمینی است در کیمبرلی در آفریقای جنوبی قرار گرفته است و ادعا میشود که بزرگترین گودال کنده شده توسط دست در جهان است. این معدن در سال ۱۸۷۱ افتتاح شده و در ۱۹۱۴ تعطیل شد. عمر این معدن ۴۳ سال بوده و حدود ۵۰ هزار نفر در آن مشغول به کار بودند که با کمک بیل و کلنگ ۲۲.۵ میلیون تن از زمین را جابهجا کرده و ۳ میلیون تن الماس را از دل زمین استخراج کردند.
پهنای این معدن ۴۶۳ متر و عمق آن ۲۴۰ متر بود هر چند بعدها ریزش آوار منجر به پر شدن بخشی از معدن شده و عمق آن به ۲۱۵ متر کاهش یافت. در حدود ۴۰ متر آن با آب پر شده و هم اکنون ۱۷۵ متر آن قابل مشاهده است.
معدن الماس دیاویک (Diavik)، کانادا
معدن الماس فعالی که به بزرگترین قطب اقتصادی این ناحیه تبدیل شده است. از مزایای این معدن میتوان به ایجاد اشتغال برای ۷۰۰ نفر اشاره کرد. معدن دیاویک به طور سالانه حدود ۱۵۰۰ کیلوگرم الماس تولید میکند. این معدن در یک جزیره کوچک ۲۰ کیلومتر مربعی واقع شده که تنها ۲۲۰ کیلومتر از مدار قطب شمال فاصله دارد و در طول زمستان آبهای اطراف آن به طور کامل یخ میبندد.
معدن الماس اکاتی (Ekati)، کانادا
معدن اکاتی اولین معدن سطحی و زیرزمینی الماس در کشور کانادا میباشد. این معدن در ۳۱۰ کیلومتری شمال شرقی یلونایف (Yellowknife) و در ۲۰۰ کیلومتری مدار قطب شمال قرار گرفته است.
Comments
Post a Comment